Serena Chemdry Borås

Specialist på mattor & kemtvätt!

Viktigt att tänka på INNAN du lämnar in dina kläder till kemtvätt

▪                – Gå alltid igenom i förväg vad man vill skall genomföras, man kan också tillsammans gå igenom tvättråden på plagget (detta är ofta bra om det är dyra eller ovärderliga textilier, arvegods m.m)

▪                – Få en klar bild av vad det kommer att kosta, om kemtvätten är osäker så begär att få ett intervall eller att de får ett godkännande av dig innan de gör saker som kostar mer än en gräns som du själv tycker att det är värt.

▪                – Man bör också vara medveten om att vissa fläckar inte går att få bort utan viss åverkan på textilien, detta bör man också diskutera när man lämnar in plagget.

▪                – Om det finns fel på dina plagg redan innan du lämnar in dem så be kemtvätten skriva detta på din inlämningslapp som du får med dig, då undviker du att ord står mod ord.

Allmänna reklamationsnämnden har i ett uttalande sagt att ersättning för kläder uppenbart förstörda av kemtvätten/tvätteriet skall ersättas. Dock ej med nyvärdet utan en rimlig ersättning beroende på plaggets ålder.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på oktober 12, 2012 by i Bra att veta om kemtvätt.

Navigation

%d bloggare gillar detta: